Rózsadombi Rose

Befektetési céllal felújított, rózsadombi tervezés. Létezik olyan, hogy befejezett felújítás!

Lokáció

Budapest

Méret

20 m2

Stílus

Modern

Megrendelő

Nagyon Jó Ház Kft.

A koncepció egy elegáns, de mégis fiatalos enteriőr megalkotása volt, ami illeszkedik a környék színvonalához, ugyanis a tulajdonos befektetési céllal vásárolta meg és újíttatta fel a lakást, amit -vigyázat spoiler alert- az első érdeklődőnek sikeresen el is adtak.
Rose-t, a rózsadombi lakást teljesen át kellett tervezni. Volt itt minden: kreatív ötletek, alaprajzok, látvány-, és technikai tervek, egyeztetések, nyílászáró csere, falmozgatások … a tervezéssel és kivitelezéssel együtt egy év munkája. Szeretjük az ilyen nagy volumenű, teljes belsőépítészeti tervezéseket, mivel ilyenkor kevesebb meglévő dologhoz kell alkalmazkodni, nagyobb lehet a kreativitás aránya.
Ha már a lakásba való belépéskor egy csinos és átgondolt enteriőr fogad minket, máris jobb hangulatunk lesz. Ez a lakás befektetési céllal készül, ezért különösen fontosnak tartottuk, hogy már a belépéskor egy wow-élményt kapjunk. Az elegáns padló, fehér lábazat, nívós csillár mellett a tapéta geometrikus formájával egy kis játékosságot vittünk a térbe😊
Ebből a pici térből rengeteg ajtó nyílik. Szerettük volna egységesebbé hozni a falakat, így a bejárattal szembeni hálószoba ajtó egy tapétaajtó lett, és a nappali átjáró melletti falon is rejt a tapéta egy kis mélységű beépített szekrényt a kabátok és cipők számára.

A központi rész egyértelműen a több funkciót is ellátó amerikai konyhás nappali tér. Annak érdekében, hogy a legjobban kihasználhassuk a teret, egyedileg tervezett konyhát álmodtunk meg. Az étkezőasztalt a tér közepére állítottuk, és üveg felűletűt terveztünk, hogy a térérzetet kevésbé zavarja meg. A sötétkék szín végigvonul az egész lakáson, itt például az étkezőszékek színében, de a hálószobában a falipanelen tűnik fel.

A hálószoba nem egy tánctér, ennek ellenére szerettünk volna egy visszafogottan elegáns enteriőrt alkotni, ahol kényelmesen nyugovóra térhet az ember. Egy szabadon álló és egy falfülkébe beépített szekrény is van a szobában.
TIPP: Nagyon fontos, hogy már tervezésnél gondoljunk a tárolóhelyek kialakítására!

A dolgozószobában a sárga szín a napsütésre emlékeztet, boldogsággal tölti el az embert, energikussá tesz. Nem véletlenül választottuk ezt az árnyalatot. A legjobb helykihasználás érdekében ebben a helyiségben az összes bútor egyedi tervezés, asztalos kivitelezés.
A dolgozórész háttere is izgalmas kell hogy legyen, hisz könnyen előfordulhat, hogy az otthoni irodából kell videókonferencián részt vennünk. Ezért ide egy dekorfestést választottunk. De gondolkodhatunk tapétában, vagy akár hidegburkolatban is.