Távoli gyöngyszem

Púderes Kifinomultság: Lágy Árnyalatok, Elegáns Kontúrok

Lokáció

Budapest

Méret

20 m2

Stílus

Modern

Megrendelő

Nagyon Jó Ház Kft.

A megkeresések főként ajánlás útján érkeznek, de ez a projekt kivétel. Eszti instagramon keresztül keresett meg, teljesen ismeretlenül. Hosszasan beszélgettünk, és a már előre összeállított pinterest tábláját is megosztotta velem, ami gyakorlatilag teljes átfedésben van a kedvenc stílusommal, színvilággal. Így mindig könnyebb tervezni, közelebb áll a szívemhez. Egy ilyen nagy volumenű tervezésnél az is nagyon fontos, hogy a megrendelő és a tervező jól kijöjjenek, legyen meg az a bizonyos kémia, mert sokat kell majd konzultálni, találkozni, szóval egy hosszútávú együttműködés. Eszti már a telefonban nagyon szimpatikus volt, aztán amikor vele és Imivel élőben is találkozhattam, ez csak tovább fokozódott. Ők is nagyon izgatottak voltak hogy együtt dolgozhatunk, és természetesen én is nagyon vártam, hogy minden igényükről, kívánságukról, szokásukról kikérdezhessem őket, hogy aztán ezek mentén nekiláthassak megtervezni álmaik otthonát.

Külön kérés volt, hogy az előszobában alakítsunk ki olyan szekrényt, aminek zárt és nyitott része is van, illetve hogy a megérkezés pillanata lenyűgöző élményt nyújtson. Ehhez egy nagyon különleges mintájú falburkolatot választottunk, ami a fal teljes magasságában fut. Előtte egy óriási, kör alakú tükör van a falon, hátulról leddel megvilágítva.
A barátságos összhangot sok különböző fényforrással, és a felületek dekorálásával értük el: a folyosón a meghatározó fal kapott egy halvány levélmintás motívumot, a többi falra pedig textilhatású tapéta került. Ez bár messziről homogén felületet mutat, összességében mégis barátságosabb összhatást kelt.

A folyosóról az amerikai konyhás nappali tér nyílik, ami a családi élet központja lesz. Kifejezett kérés volt, hogy a konyhához tartozzon reggelizőpult is. Ezt márványhatású burkolattal dekoráltuk, ami felfut a falra is.
Spotlámpáknak beépített verziót választottunk. Olyat, ami nem élesen világít lefelé, hanem nagy szögben szórja a fényt. Ezzel egyeneltesebb a hatás.

Minden fő funkciót -így a reggelizőput/konyha, étkező és nappali – külön világítással is elláttuk, ezzel is bemutatva a térben a funkciókat.
A nappali rész határát kellemes puha anyagával a szőnyegünk jelöli.
Érdekes kívánság volt megrendelői oldalról, hogy bár a teljes lakást világos árnyalatokban szeretnék látni, a fürdőszobájuknál a sötétszürke és fekete irány volt a kérés. Megcsináltuk, vagány lett! Kis finomításként a nagy felületű fal világos burkolatot kapott.
Kádas fürdőszoba: finom, elegáns, fürdőzésre alkalmas teret szerettünk volna megalkotni. Viszont mivel a másik fürdőszobában a sötét árnyalatok iránya volt a kérés, nem szerettük volna, ha az az egy tér teljesen kilógna a sorból. Igyekeztünk minden helyiségben legalább kiegészítők szintjén megjeleníteni sötét kontrasztot, ami összességében nagyon szép végeredményt adott.