Az egész lakás dobozokba pakolására hoztam néhány praktikus tippet.

0. tipp: ki korán kel . . .

Ha van időd, 1 hónapot is érdemes hagyni a dobozolásra. Ekkor már a legkevésbé használt dolgokat el tudod pakolni.

+ Extra tipp: Minden lezárt dobozt ünnepeljetek meg?

A költözés napját jó mielőbb fixálni, hogy tudjunk beszélni a költöztető céggel, le tudjuk foglalni a költöztető autót vagy tudjunk szólni barátainknak, hogy ne lehessen kifogás aznapra:D

1. tipp: ne vegyétek meg a dobozokat

Üzletekből (hipermarketek, diszkont áruházláncok, stb.) vagy barátoktól jó esély van rá, hogy bőven eleget be tudtok szerezni. Környezetbarát és spórolós megoldás.

Szintén érdemes barátoknál körbe kérdezni, hogy akad-e egy ragasztószalag-tépő szerkezet, amellyel nagyban gyorsíthatjuk a munkát.

2. tipp: feliratozás

A dobozokra élénk színnel (minél több oldalra!), esetleg egy nagy fehér matricára írjuk rá, hogy miket tettünk bele (nyugodtan részletesen, akár azt is feltüntetve, hogy melyik szekrényünkből pakoltuk el).

A rendszerek kedvelőinek: a fent említett mellé sorszámozhatjuk is a dobozokat, mely adatokat felvezetünk egy táblázatba a jobb átláthatóság érdekében.

+ Extra tipp: színkódok: ebben a rendszerben a színek egy-egy helyiséget jelölnek a dobozokon, így a költöztetők az új lakás megfelelő helyiségébe vihetik azokat.

3. tipp: szelektálás

Amit 3 éve nem vettél fel, azt add inkább a rászorulóknak, nekik valószínűleg nagyobb szükségük van rá:)

A nem használt tárgyakat add el akár interneten, aukciós oldalakon.

A lejárt szépség és egyéb termékeket szívtelenül dobd ki.

4. tipp: nehéz->könnyű

Ahogy egy egyszerű vásárlásnál, költözéskor is érdemes a nehezebb dolgokat a doboz aljára tenni, majd erre jöhetnek a könnyebbek.

Ezen felül ügyeljünk rá, hogy a könyveket és egyéb nehéz tárgyakat ne óriási dobozokba tegyük, különben a legerősebb férfiember is könnyen kieshet a munkából egy esetleges sérülés következtében.

5. tipp: folyadékok

A konyhai és fürdőszobai termékek közül érdemes a folyadékokat külön dobozba tenni,

hogy esetleges kifolyás esetén ne okozzon károsodást a többi termékünkben / berendezésünkben. A még nagyobb biztonság érdekében mindent külön zárható zacskóba is érdemes betenni.

6. tipp: törékeny!

Sajnos általában nem minden tárgyunk éli túl épségben a költözést. Ruhákba, újságpapírba csomagolhatjuk külön-külön a törékeny tárgyakat, a nagyobb biztonság érdekében.

7. tipp: elektronika

Fontos, hogy az összetartozó termék, kábel, és kiegészítők mind egy helyre kerüljenek,

hogy új otthonunkban (könnyen) beüzemelhessük őket.

8. tipp: utazó csomag

Minden helyiségből érdemes a leggyakrabban használt termékeket például egy bőröndbe pakolni, mintha utazni mennénk. Így nem kell majd a teljes kimerültségben külön-külön a rengeteg dobozt mind felbontogatni.

Hogy minél kellemesebb emlékké tegyük a „nagy napot”, segítségül hívott barátainkat pakolás közben vendégeljük meg akár néhány házhoz rendelt pizzával, frissítővel.

Sok sikert és kitartást Mindenkinek!

Amennyiben konkrét kérdésed van, keress bizalommal!

További bejegyzéseket a Facebook vagy az Instagram oldalamon találsz.

Szabó Krisztina

+36203863854

info@tailordesign.hu